2016. május 25., szerda

Sparhelt konyhája

Mai ételünk a vízben rizs. Gyerekkorunk kedvenc desszertje a tejberizs. Annyira örök sláger, hogy a legegyszerűbben elkészíthető ételt egyesek képesek méregdrágán, kiszerelve, változatos műanyagízben is megvenni és befalni. Megjegyzem, hogy informatikusként gyakran kerülök olyan helyzetbe, hogy mindent megeszek, sőt ettem már furcsább dolgokat is akkor, amikor éhes voltam. Ma például rántott camembert volt jázmin rizzsel és áfonyaöntettel. Előbbi fél, utóbbi teljes adag, ugyanis öntetből nincs fél adag, ami furcsa, de ez van. Megenni egy nagy kübli majonézt persze problémás, de áfonyaöntetet csak nem dobunk ki! Így a köret felével - mivel a sajt már régen elfogyott - összekeverve az áfonyaöntet nagy részét, kellemes ízű desszertet kaptam. Mivel egy csepp tejet sem tartalmazott, de a rizs vízben főtt, így a desszert neve áfonyás vízberizs. Nem is hiányzott belőle a tej. Igazán.

Nincsenek megjegyzések: