2008. február 12., kedd

Merengni És Menni

Meghívást kaptam egy újabb mém játékra. Ez idén a harmadik ilyen amiben részt veszek talán, és abból az egyiket én indítottam el. Ez is eredmény. Ez a mostani érdekes kérdést fogalmazott meg, utazással kapcsolatos gondolataimat kellett egy csokorba gyűjtenem. Ez nem volt egyszerű feladat, mint ahogy az sem, hogy a 'mém' szóra valami frappáns, ámde nem elcsépelt mondatot találjak, ami kifejezi a mostani játék célját. Erre talán a 'Merengni És Menni' a legalkalmasabb, a 'Menni És Meghalni' túl drámai (Beleszámítva azt is, hogy még nem tervezem az elmúlást) a 'Mángold És Mazsola' pedig inkább egy kulináris játékban lenne megfelelő, bár nekem nagyon tetszik. Szóval, bár a többségünk röghöz kötött, azért szeretnénk egy időre kiszakadni a megszokásból és elmenni valahová, hogy azután visszatérhessünk, emlékekkel és energiákkal gazdagabban a megszokottba. Pár általam kedvelt, és tervezett úti cél:
1. Görögország - Mint elsődleges kedvenc. Ha megöregszem, szeretnék odaköltözni. Mondhatnám azt is, hogyha nem születtem volna magyarnak görög szerettem volna lenni. Megragadó az ottani emberek kedvessége és közvetlensége, a táj szépsége, és a nyelv. Megkapó, ha egy nép öt különbözőképp írhatja le az 'i' betűt.
2. Izland - Bár ott elég hideg van, de megragad a sziget furcsa kettőssége, a tűz és víz folyamatos küzdelme. Jó lenne egyszer az életben egy működő tűzhányót látni, érezve a természet hatalmas erejét. Én is szoktam mérges lenni, de hol van az egy egész hegy haragja mögött?
3. Japán - Mindig vonzott a japán kultúra. A Zen buddhizmus hűvös nyugalma, a csodálatos kertek és tavacskák, az érdekes és elgondolkodtató minták az apró kavicsban.
4. Az út - Egy kedves osztálytársam (furcsa barátom?) hívta fel rá a figyelmem és azóta is a gondoltaimban él az út. Érdekes vállalkozás lenne végigmenni rajta, magamban a csillagok alatt, gondolatoktól túlcsordult lélekkel..
5. Provence - Irodalmi emlékekből felsejlő gasztronómiai túra lehetne megismerni a vidék által nyújtott új ízeket. A szarvasgomba illatát a rengeteg vadon termő fűszert, mely olyan kedves nekem..

Nincsenek megjegyzések: